Orrsjön

Vid Orrsjön finns uppställningsplatser för husvagnar och husbilar, pris 50:-/dygn. Här finns också en fin raststuga, toalett och ett flertal bryggor att fiska från. Raststuga, toalett och en av bryggorna är handikappanpassad. Runt sjön finns ett flertal grillplatser med vindskydd.

En av två uppställningsplatser

Handikappanpassad raststuga

Raststugan

Toalett

Handikappbrygga

Fin fisk finns det!

En av bryggorna med vindskydd

Svar

  1. Har det satts ut någon fisk över huvudtaget det senaste året? Sjön verkar vara helt död. Meningslöst att ha årskort./ Erik Sundquist

    • finns något fisk i hösten?har ni inplantiera fisk?

      • Hej Elias,
        Ja, det har planterats ut stora mängder fisk, i våra tjärnar under senhösten.
        Med vänlig hälsning
        Styrelsen

  2. Vill bara höra om ni tänker lura folk även nästa år, med att ta ut full avgift på fiskekorten utan att sätta i fångstfärdig öring. Vill gärna veta innan det är dags för nytt årskort för nästa år?

    • Hej Lars,
      Tack för att du kommunicerar med oss. Här är vårt svar:

      Vi lurar ingen. Vi har informerat om den dåliga tillgången på öring i år, något som gäller alla fiskodlingar. Under senhösten 2018 sattes det ut bra mycket över tusen mindre öringar i Orrsjön, vilket förhoppningsvis kommer att resultera i bättre fiskelycka efter att dessa fått växa till sig. Vi har också rekommenderat de som vill fiska med bättre möjligheter att fiska i Åstjärnarna och Igeltjärn i stället. Dock inte öring men i alla fall med bättre möjligheter till fiskelycka. Allt detta har vi tidigare informerat om.

      Med vänlig hälsning
      Styrelsen

  3. Ni har tagit bort mitt inlägg utan att ens svara.
    Det var riktig ynkligt!
    Får väl ta ett par rader i tidningen i stället..

    • Hej Lars,

      Jag vill informera dig om att inget inlägg har tagits bort. Under mina många år som administratör för hemsidan har aldrig något inlägg eller kommentar tagits bort.
      Om du har ytterligare åsikter om detta så är du välkommen att kontakta mig per telefon 070-657 81 81, så kan vi reda ut detta.

      Med vänlig hälsning
      Kenneth Lundstedt
      Sekreterare

  4. Vill då veta vart det står att ni inte satt ut
    fångstfärdig öring i år?

    • Hej Lars

      Det står information om den dåliga tillgången på öring från fiskodlarna i ett inlägg på hemsidan som skrevs 2019-06-29. Vår ansvarige för inplantering har ihärdigt ansträngt sig för att lösa problemet men ingen fiskodlare klarar att leverera. Du kan ju läsa vad jag skrev om detta redan då.
      Med vänlig hälsning
      Kenneth Lundstedt

  5. En fråga till kan jag fiska i Åstjärnarna på mitt årskort
    I Orrsjön?

    • Hej Lars

      Jag har nu, per telefon, haft ett telefonmöte med delar av styrelsen för att diskutera din fråga.
      Beslutet blev, av flera skäl, att inte medge fiske i Åstjärnarna med årskort som gäller i Orrsjön.
      Om du absolut vill fiska i Orrsjön och inte kan få öring kan du väl hoppas på att få av Röding eller Harr som finns där.
      I övrigt så är du, som du förstår, välkommen att fiska i Åstjärnarna och Igeltjärn.

      Not: Jag har nu för första gången på snart tio år tagit bort en kommentar på hemsidan. Detta för att du skickat samma fråga två gånger.

      Med vänlig hälsning och hopp om din förståelse hälsar…
      Kenneth Lundstedt
      Sekreterare

      • Hej,
        Du nämner röding i ett inlägg högre upp, kvantiteter och vikt? Min erfarenhet från sjön om det för en gångs skull nappar är små ynkliga öringar som utan kamp i bästa fall kan nappa. Har ni haft planer på regnbåge om det nu är så svårt att få tag i dugliga öringar? Känns trist och lite bortkastade pengar att behöva vänta i flera år för öringen att i bästa fall växa till sig.
        Mvh David

      • Hej David!
        Normalt så anger vi inte kvantiteter i exakta tal. Vi anger ofta på hemsidan när vi har satt ut fisk, dock inte alltid. När det gäller Orrsjön så förstår jag att du ibland får ”småfisk”. Detta beror på att vi ibland sätter ut 2-somrig öring som skall ”växa på sig”. Däremellan sätter vi ut fångstfärdig fisk. I höstas t.ex. satt vi ut både röding och öring inför vinterfisket. Det har också satts ut nu i sommar. Att man inte alltid får stor fisk hör till det normala, sådant är sportfiskets verklighet. Om du vill öka chansen till fångst och tycker det är ok med Regnbåge, fiska i Åstjärnarna och Igeltjärn. I både Lilla Åstjärn och Igeln har denna vecka satts ut stora mängder.
        Lycka till!
        Med vänlig hälsning
        Styrelsen

      • Hej David!

        Komplettering av svar på din kommentar.

        Jag har blivit varse att det förekommer självreproduktion av öring Orrsjön. Detta kan vara förklaring till att du fått upp små öringar.

        Med vänlig hälsning
        Styrelsen

  6. Ingen fisk så långt ögat kan nå, inte ens ett vak på 5 h…
    Verkar totalt dött i Orrsjön.
    Tips… välj en annan sjö
    // Josefine

  7. Otroligt tråkigt att fisket har blivit så dåligt i Orrsjön på senare år. Ni släpper i alldeles för lite fisk. För 15 år sedan var jag där flera gånger per år och fick alltid fisk, man kunde till och med se öringar simma vid bryggorna. Nu har jag testat flera gånger på senare år och har inte ens sett ett vak, helt stendött.. Å ändå tar ni 150kr för fiskekort.. Blir att fiska i nya vatten nu. Tråkigt.

    • Hej Joel!

      Vad tråkigt att du tycker så. Dock skall du ha i åtanke att sportfiske innehåller momentet att man inte alltid får fisk.
      Flera gånger på några år är inte speciellt mycket. Du skall veta att vi sätter ut mer fisk nu än vad som gjordes för 15 år sedan. Dock med undantag för ett par år sedan när det var för varmt och tillgången hos fiskeodlingarna var väldigt begränsad.
      Om du är intresserad så kan du ju t.ex komma på något årsmöte som hålls i slutet av februari varje år. Där redovisas allt om det gångna årets verksamhet, bl.a om skötsel av fiskevårdsområdet, ekonomi och utförd inplantering av fisk m.m.

      Om du kan tänka dig att fiska regnbåge så hänvisar vi till Igeltjärn och Lilla Åstjärn. Där är chansen större att du får fisk.
      Naturligtvis lämnar vi ingen garanti att du alltid lyckas där heller. Men som sagt chansen är större.

      Ge inte upp för lätt, så känn dig välkommen att åter igen prova fiskelyckan!

      Med vänlig hälsning
      Njurunda Södra Fiskevårdsområde
      gm Kenneth Lundstedt, sekr.

  8. 31 november. -20. Tack för ett bra ett bra fiske och ett väldigt välskött fiskevärdsområde

    • Hej Leffepojken!

      Vårt stora TACK för din positiva feedback!
      Sådant är alltid roligt att få och sporrar oss att
      fortsätta med förbättringar och utveckling av våra
      fiskevatten.
      Om du vill, så får du gärna skriva samma sak på vår
      Facebooksida också.

      Med vänlig hälsning
      Styrelsen

  9. När satte ni senast in fisk iOrrsjön? Ser aldrig att ni nämner det?

    • Hej Karin!
      Ursäkta att jag dröjt med svaret, har haft lite datorkrångel.
      Vi skriver inte alltid ut när vi satt/sätter ut fisk. Dock är vi medvetna om att det har varit mindre till Orrsjön på senaste veckorna. Vi strävar efter att, i första hand, använda öring och röding i Orrsjön. För närvarande är det omöjligt att få tag på fångstfärdig öring. Men vår utsättningsansvarige har nu lyckats boka några hundra kilo fångsfärdig röding som kommer att sättas ut i Orrsjön om några dagar.

      Med vänlig hälsning
      Kenneth Lundstedt
      sekr.

  10. Hej! Hur ser det ut med fisk i orrsjön?
    Har det planterats i fisk där nyligen?

    Och när planterade ni i fisk i dom övriga tjärnarna.

    Det är lite svårt att få fram information om hur bra fisket är i tjärnarna

    Mvh/Alexander

    • Hej Alexander!
      Under de senaste 3-4 veckorna har 300 kg inplanterats, fördelats till Orrsjön och Åstjärnarna. Dock skall du komma ihåg att i den värme som nu råder kan det vara lite svårfiskat. Fisken går på djupet och jag rekommenderar därför att du provar att bottenmeta. Häromdagen var det en som fick en Regnbåge på 2,3 Kg.
      Mvh Kenneth

      • När kommer det att sättas ut fisk i Orrsjön ? Har varit där många gånger i sommar inte ett napp ,har pratat med andra fiskare dom har inte fått något heller en stug ägare sa att ingen fisk har satts ut i sommar.

      • Hej Jan!
        Jag beklagar mitt sena svar. Jag har avvaktat med svaret för att förhoppningsvis kunna ge dig information om inplantering av fisk i Orrsjön. Vi har nu fått besked från fiskeodlarna att tillväxten har varit extremt dålig för öring denna sommar så ingen leverans kan fås. Det är anledningen till att vi inte kunnat inplanterat öring i Orrsjön på ett tag. Det kommer heller inte att inplanteras öring inom den närmaste tiden. Dock vet vi att det finns fisk kvar i Orrsjön och vi har fått information att en hel del fisk har tagits upp under de senaste veckorna. Dels finns det fortfarande kvar fisk från tidigare inplanteringar men också genom självföryngring.
        För övrigt kan nämnas att vi den 16 augusti planterade in en stor mängd Regnbåge i Lilla Åstjärn dit du, som alternativ till fiske i Orrsjön, kan åka och testa fiskelyckan.
        Jag kan också nämna att det kommer att inplanteras många hundra kilo Röding i Orrsjön och Åstjärnarna senare under hösten.
        Med vänlig hälsning
        Kenneth Lundstedt
        Sekreterare

  11. Helt dött i sjön.
    Inget napp eller ens så mkt som ett vak på 5 timmar.
    Och masken är orörd efter 2h med kastflöte.

    När planterades det i fisk senast?

    • Hej Alex!
      Jag beklagar mitt sena svar. Jag har avvaktat med svaret för att förhoppningsvis kunna ge dig information om inplantering av fisk i Orrsjön. Vi har nu fått besked från fiskeodlarna att tillväxten har varit extremt dålig för öring denna sommar så ingen leverans kan fås. Det är anledningen till att vi inte kunnat inplanterat öring i Orrsjön på ett tag. Det kommer heller inte att inplanteras öring inom den närmaste tiden. Dock vet vi att det finns fisk kvar i Orrsjön och vi har fått information att en hel del fisk har tagits upp under de senaste veckorna. Dels finns det fortfarande kvar fisk från tidigare inplanteringar men också genom självföryngring.
      För övrigt kan nämnas att vi den 16 augusti planterade in en stor mängd Regnbåge i Lilla Åstjärn dit du, som alternativ till fiske i Orrsjön, kan åka och testa fiskelyckan.
      Jag kan också nämna att det kommer att inplanteras många hundra kilo Röding i Orrsjön och Åstjärnarna senare under hösten.
      Med vänlig hälsning
      Kenneth Lundstedt
      Sekreterare

      • Hej!
        Jag vill pimpla med min son idag i orrsjön. Är isen bra ?
        Fins det fisk där?
        Går att swisha om allt okej med isen och fins inplanterade fisk?
        Tack

      • Hej Gabi
        Tyvärr är mitt svar för sent men jag hoppas du kom ut på fiske med din son. Svarenpå dina frågor är att det finns både öring och röding i Orrsjön och att isen är bra.


Lämna en kommentar